>
Crossroad Jocuri video

Image and video hosting by TinyPic Jocurile video sunt influente.

19:21 Raisa
Internetul m-a obligat să fac această postare, deoarece jocurile video si recenziile lor îmi stau în față și îmi spun : ” Te rugăm, scrie despre noi! ”.  Nu m-am putut abține nici de data aceasta, așa că o voi face.
   Vreți să știți părerea unei cititoare despre jocurile video? Ea este una pozitivă, dar nu în totalitate. Consider că jocurile video sunt bune, în mare măsură, dar și influente.
 Și acum , probabil , populația care nu a încercat un joc video sau care a citit doar așa într-o ”doară” despre ele mă va critica spunându-mi: ” Raisa, ce faci ? Cum poți să admiți că jocurile video sunt pozitive din moment ce creează atât de multă dependență?”. Exact despre asta voi vorbi în acest articol.
Ca și cititoare înnăscută  țin să precizez că eu îmi arăt aici doar părerea. Nu e nimeni obligat să o susțină.
Problema cu jocurile video la tineri a devenit reală, pentru că vezi din ce în ce mai mulți puști si ființe ale cruntei adolescențe că intră în sevraj dacă mama le ia laptopul sau calculatorul de gaming din față, Dar asta nu e vina jocului, ci a lor personală. Este foarte ușor să nu ajungi dependent de orice joc video dacă nu faci exces.  De ce spun asta? Pentru că și eu am jucat o grămadă la viața mea, și nu am fost niciodată dependentă de ele ( de fapt, am avut o perioadă în care jucam MMORPG-URI destul de mult , dar asta datorită excesului de zel prostesc și a fascinației că eu puteam să privesc o asemenea lume online, bineînțeles ). 
Partea bună:
Am spus la începutul articolului că jocurile video sunt bune, într-un fel, și da, asta cred. Pentru că ele ascund în spate zeci de designeri grafici și informaticieni care și-au depășit limitele imaginației și ale concepțiilor și care reușesc să transpună alți zeci de jucători într-o lume nemaiîntâlnită până atunci- și asta mi se pare fantastic, dragii mei. În jocurile video tu puteai zbura, puteai să vezi orașul de la înălțimi uimitoare și chiar să ai super-puteri, ceea ce noi ne-am dorit mereu, nu-i așa? Pentru că noi, ca generație ce va dezvolta o tehnică impresionantă , avem nevoie de imaginație.  Imaginația stă la baza unei firi de artist, a unei firi complexe. Dacă nu ai imaginație , viața ta va fi automat mai seacă, pentru că te vei gândi doar la lucrurile pe care le vezi și nu vei reuși să îți provoci mintea să încerce imposibilul. Și până la urmă, fără imaginație, nici nu te-ai putea gândi că imposibilul poate , într-un viitor , cine știe unde, devine posibil. Albert Einstein spunea : ” Adevăratul semn al inteligenței nu sunt cunoștințele , ci imaginația. ”  
 . 
Partea mai puțin bună:
Tocmai din cauza că jocurile video te transpun într-o lume fantastică, ideală, care ne pune mintea și sufletul la încercare, mai mult de 80% din oamenii care le joacă devin dependenți de ele. Și orice este dependență cauzează rău asupra consumatorului, asupra organismului său ș.a.m.d . Jocurile video îți stimulează de multe ori gândirea, mai ales cele de strategie, dar nu toate sunt așa.
Există jocuri video extem de violente, care dacă sunt jucate de la vârste prea fragede ajung să le formeze ”adepților” un caracter violent, instabil și mizantrop - ceea ce evităm cu toții. 

În opinia mea, partea cea mai proastă a acestor jocuri este faptul că ele sunt disponibile pentru orice vârstă. Mai demult mergeai și le cumpărai de la chioșcul de ziare împreună cu diverse reviste. Dacă doamna te vedea prea mic , nu îți dădea voie să le cumperi. Acum însă, tehnica a evoluat, la fel și pirateria online. Copii de nici 9 ani învață să pirateze tot ce doresc ei de pe internet. Astfel, ajung și la jocuri în care se promovează violența și crima , niște lucruri care nu le stimulează inteligența, ci doar partea ”animalică” a ființei lor. De aceea îl mai vezi pe câte unul că la 12 ani își împușcă jumate din colegii de clasă pe motivul că ”așa a învățat din GTA”. Eu una, nu i-aș da copilului meu consola în mână fără să știu ce joacă. Nu de alta, dar nu am de gând să mă trezesc, în cel mai bun caz, cu poliția la ușă, pentru că odrasla mea a jefuit un magazin de jucării sau, cine știe, alte jocuri video.

Good vs bad- who's winning here?
Care e părerea voastră despre jocurile video? Credeți că sunt constructive?
P.S : Aștept propuneri de la voi pentru articole : ce ați mai vrea să scriu, despre ce v-ar plăcea să citiți etc. Puteți să îmi lăsați propunerile în secțiunea de comentarii sau pe pagina de facebook a blogului! 


You Might Also Like

10 Curioşi

 1. Am jucat destule jocuri, dar m-am simtit "prinsa" numai de Need for Speed. :) Nu-mi venea sa mai plec de la computer! :)) Asa ca am dezinstalat jocul, l-am facut cadou, si evit sa accesez jocul online. :)
  Asa cum zici si tu: orice exces dauneaza...

  RăspundețiȘtergere
 2. Unele jocuri video sunt întradevăr captivante și bine gândite de către cei care le-au creat. Și în acest caz ele sunt constructive, dar în același timp parcă îți consumă timp. Și ăsta e principalul motiv pentru care eu nu sunt mare fan...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Foarte adevarat, dar cam orice tine de internet in zilele noastre mananca timpul adolescentilor ! :)

   Ștergere
 3. Bună Raisa!
  Din fericire nu le am cu jocurile de nici-un fel!
  Duminică plăcută îți doresc!
  Pup și îmbrățișez!

  RăspundețiȘtergere
 4. Bună Raisa!
  Din fericire nu le am cu jocurile de nici-un fel!
  Duminică plăcută îți doresc!
  Pup și îmbrățișez!

  RăspundețiȘtergere
 5. Depinde de joc si de varsta care o care copilul, mentalitatea (in caz ca e adult).
  Ai o leapsa de la mine http://intheheartofthewords.blogspot.ro/2016/08/leapsa-liebster-descopera-bloguri-noi.html ♥

  RăspundețiȘtergere
 6. Hello . Want to share your blog with the world? To find people who share the same passions as you? Come join us.
  Register the name of your blog URL, the country
  The activity is only friendly
  Imperative to follow our blog to validate your registration
  We hope that you will know our website from you friends.
  http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
  Have a great day
  friendly
  Chris
  please Follow our return
  All entries will receive a corresponding Awards has your blog
  +++++
  Bună dimineața. Doriți să distribuiți blog-ul dvs. cu lumea? Pentru a găsi oameni care împărtășesc aceleași pasiuni ca tine? Vino alături de noi.
  Înregistrați numele de URL-ul blogului, țara
  Activitatea este doar prietenos
  Să urmeze blog-ul imperativa nostru pentru a valida înregistrarea
  Sperăm că veți ști site-ul nostru de la voi prieteni.
  http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
  Au o zi mare
  prietenos
  Chris
  Toate intrările vor primi o Arwards corespunzătoare în blogul dvs.

  RăspundețiȘtergere
 7. Bună, Raisa, ai o leapşă de la mine :)
  http://soapteinfurtuna.blogspot.ro/2016/08/multumesc-mult-dariablogul-ei-frumos.html

  RăspundețiȘtergere

Spune-mi părerea ta. Cu siguranță voi ține cont de ea!

Formular de contact