>

Ciuperci daunatoare sanatatii se ascund in aparatele electrocasnice!

13:52 Raisa
O ciupercă potenţial patogenă şi rezistentă trăieşte ascunsă în maşinile de spălat vase şi alte aparate electrocasnice de uz comun, cum ar fi maşinile de spălat rufe şi cafetierele, sunt concluziile unui studiu ştiinţific realizat de cercetători ai universităţii din Ljubljana, citat de EFE.
Invazia acestor fungi negri în locuinţe constituie un risc potenţial pentru sănătate, se arată în studiul publicat, în această săptămână, în revista 'Fungal Biology' din Marea Britanie.

Cercetările conduse de microbioloaga slovenă Nina Gunde-Cimerman s-au concentrat asupra maşinilor de spălat vase, deoarece oferă un mediu umed şi cald în care ciupercile Exophiala dermatitidis şi E. phaemuriformis au demonstrat o toleranţă neaşteptată la căldură, concentraţii ridicate de sare, detergenţi agresivi şi apă atât cu caracter acid, cât şi alcalin, scrie Agerpres.

Conform studiului, au fost găsite ciuperci diverse în garnitura de cauciuc a uşii la 62%  dintre maşinile de spălat vase cercetate în 101 gospodării de pe şase continente


You Might Also Like

0 Curioşi

Spune-mi părerea ta. Cu siguranță voi ține cont de ea!

Formular de contact